Frågor & Svar

Vilka kan sälja med lagsajten.se?

Vår tjänst kan nyttjas av skolklasser och föreningar med ideella ändamål. Om du är osäker på om er grupp är lämplig för en försäljning så är du välkommen att kontakta oss.

Hur kommer vi igång?

Utse en kontaktperson som är minst 18 år. När ni har bestämt er vilket företags produkter ni vill sälja till klassresan eller fotbollscupen så anmäler ni intresse genom att fylla i 'Börja sälja' formuläret. Företaget kontaktar er inom kort och ni kommer överens med företaget angående försäljningsperiod, produktutbud och leveransadress mm. Kontaktpersonen får sedan inloggning till klassens eller lagets egna sida. Nu är ni igång!

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Varje försäljningsgrupp har en kontaktperson som är minst 18 år. Kontaktpersonen kommunicerar med företaget och ansvarar för ekonomin. Kontaktpersonen har alltid tillgång till support via företaget under hela försäljningsperioden. Via klassens eller lagets egna webbshop så har kontaktpersonen den totala översikten på hela laget eller klassen.

Behöver vi lägga ut pengar?

Nej. Ni betalar först efter att ni fått betalt av era kunder, dock senast X dagar(fakturaperiod) efter leverans av produkter från företaget. Fakturaperioden är något ni kommer överens om med företaget. Vinsten behåller ni på direkten.

Måste vi sälja ett visst antal produkter?

Nej, vi ställer inga sådana krav. Det kan tillkomma en fraktavgift om klassen eller laget säljer ett mindre antal produkter. Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta detaljer om ett specifikt företag här på lagsajten.se.

Kan vi dela en personlig länk så att våra kunder själva kan lägga en beställning?

Ja det är en av fördelarna med att sälja med företag via lagsajten.se. Varje säljare har en egen unik webbshop som man kan dela via meddelandefunktioner, sociala medier, QR-kod osv. Webbshoppen är mobilanpassad och den är utformad så att era kunder snabbt ska kunna hitta information om produkterna ni säljer samt enkelt kunna slutföra ett köp.

Hur mycket pengar tjänar vi?

Olika företag har olika ersättningar till lagen och klasserna. Det ska framgå tydligt i överenskommelsen mellan er och företaget. Ersättningen presenteras och tydligt i webbshoppen samt räknas upp efter varje köp på säljarens översikt samt på kontaktpersonens sida. Ni kan tydligt följa er vinst under försäljningsperioden och när försäljningsperioden är avslutad.

Tillkommer fraktkostnad?

Vanligtvis är det fraktfritt. Det kan tillkomma en fraktavgift om klassen eller laget säljer ett mindre antal produkter. Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta detaljer om ett specifikt företag här på lagsajten.se.

Hur betalar kunderna för produkterna de har köpt?

Har företaget Swish koppla i webbshopparna behöver ni inte hantera pengarna. Beställaren betalar direkt i kassan och vinsten till laget utbetalas till ansvarig säljare när försäljningsperioden är slut. Om försäljningen sker utan swish i webbshopparna betalar beställaren till säljaren vid leverans. Säljaren betalar till ansvarig säljare som i sin tur betalar produktfakturan från företaget och behåller vinsten.

När försäljningen är avslutad, hur levereras produkterna?

När försäljningsperioden är avslutad så levererar företaget oftast samtliga produkter till ett ställe, detta brukar vara till kontaktpersonen eller annan överenskommen adress. Ni som klass eller lag har tillgång till leveransrapporter och säljöversikter i Excel, i webbshoppen, så att ni enkelt kan delat ut och distribuera produkterna till kunderna.

Behöver vi vara ett visst antal deltagare?

Nej, vi ställer inga sådana krav.

Får man starta en försäljning som privatperson?

Nej, vår tjänst kan bara nyttjas av skolklasser och föreningar med ideella ändamål. Om du är osäker på om er grupp är lämplig för en försäljning så är du välkommen att kontakta oss.